понедељак , 25 јануара 2021
Naslovna / Društvo / Izmenama Zakona o budžetskom sistemu ukida se potpuna zabrana zapošljavanja

Izmenama Zakona o budžetskom sistemu ukida se potpuna zabrana zapošljavanja

Posao u javnom sektoru će se, najmanje naredne tri godine, nešto lakše dobijati. Predlogom zakona o budžetskom sistemu predviđeno je popuštanje zabrane koja je važila još od 2013. godine.

Korisnici javnih sredstava već od januara 2021. godine moći će, bez traženja posebnog odobrenja, da prime, na neodređeno vreme ili pripravnika na određeno, do 70 odsto od broja kolega kojima je po bilo kom osnovu prestao rad na neodređeno tokom prethodne godine. Novina je i da ubuduće broj angažovanih po raznim formama rada na određeno, osim pripravnika, ne sme da prelazi deset odsto kolektiva zaposlenog „za stalno“.

Uslov je da institucija koja pojačava svoje redove ima dovoljno sredstava za njihove plate, poreze i doprinose. Ukoliko žele da zaposle više od 70 odsto broja onih koji su otišli, za to moraju da pribave odobrenje. O tome odlučuje telo Vlade.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Od ponedeljka će sva deca koja su upisana u vrtiće PU “Naša radost” moći da borave u vrtićima, bez dostavljanja potvrde o neophodnom prisustvu oba roditelja na radnom mestu

Od ponedeljka neće biti potrebna potvrda o neophodnom prisustvu oba roditelja na radnom mestu kao …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *