Izložbom „Na njih smo ponosni“ obeležen 161. rođendan OŠ „Sečenji Ištvan“

Učenici i nastavnici najveće osnovne škole u Severnobačkom okrugu, OŠ „Sečenji Ištvan“ 161. godišnjicu postojanja ove vaspitno obrazovne ustanove proslavili su izložbom fotografija i biografija najtalentovanijih đaka. Izložba pod nazivom „Na njih smo ponosni„ postavljena je u sve četiri školske zgrade, a iz škole poručuju da im je cilj da promovišu talentovane i vredne učenike, ali i da sve ostale đake, putem ove izložbe, podstaknu da budu još aktivniji u školskim i vanškolskim obavezama.

Roditelji, nastavnici i drugari iz škole svakodnevno, na odmorima, sa ponosom čitaju biografije budućih umetnika, naučnika, sportista, lekara…

Danijela Zvekić, Marija Tatar, Sara Evetović, Teodora Skenderović i Ivan Ostrogonac samo su petoro od ukupno 150 đaka čije bogate biografije krase zidove OŠ „Sečenji Ištvan“ .

Iz škole poručuju da su na ovaj način želeli da skrenu pažnju na pametnu i talentovanu decu. Takođe navode da ovih 150 biografija služi i kako bi svakodnevno podsećale nastavnike na njihovu obavezu da se posvete vrednoj i pametnoj deci, te da ulože maksimum u to kako bi đaci usavršili svoje znanje. Biografije na zidu škole i ostaloj deci služe kao podsticaj i motivacija.

Izložba „ Na njih smo ponosni“ biće otvorena tokom cele školske godine. OŠ „Sečenji Ištvan“ osnovana je 1856. godine, i tokom svog postojanja nekoliko puta je menjala ime. U pitanju je najveća osnovna škola u Severnobačkom okrugu u kojoj se trenutno školuje 1129 učenika.