Izložba „Šta ima novo? Akvizicije u kolekciji Savremene galerije Subotica od 2015. do danas“

Sutra će u 19 časova biti otvorena izložba „Šta ima novo? Akvizicije u kolekciji Savremene galerije Subotica od 2015. do danas“ vođenjem kustosa Savremene galerije kroz postavku.

Na izložbi će biti prikazana dela Velimira Vukićevića, Saše Tkačenka, Selme Đulizarević-Karanović, Nikole Radosavljevića, Bojana Radojčića, Eme Pešti, Vladimira Miladinovića, Tibora Lazara, Branimira Karanovića i Đerđa Boroša. 

Izložba „Šta ima novo? Akvizicije u kolekciji Savremene galerije Subotica od 2015. do danas“ predstaviće publici izbor dela, prikupljenih bilo putem otkupa ili kao poklon u periodu od proteklih šest godina. Zajedno sa delima, biće predstavljeni i pojedini slojevi njihovih priča, kako bi se publici pružio što potpuniji uvid u svedočanstva koja ona nose. 

Umetnička dela koja će publika moći da vidi u kolekciji uvrštena su, u većem broju slučajeva, kao dela otkupljena zahvaljujući konkursima Ministarstva kulture i informisanja, i u manjem broju kao pokloni umetnika. Sva ona se čuvaju kao kulturna dobra i dostupna su svim građanima.