Izložba radova najboljih učesnika na konkursu „Dečji svetosavski dani“

U okviru manifestacije “Dečji svetosavski dani” u OŠ “Jovan Mikić” održana je izložba radova učenika osnovnih škola, koje su učestovale na likovnom i literarnom konkursu. Najboljim učesnicima konkursa, u dve kategorije, uručene su i simbolične nagrade.

Na likovnom i literarnom konkursu na temu svetosavlja učestvovali su đaci 15 osnovnih škola. Na ovogodišnji 8. po redu konkurs stiglo je nešto manje radova, a stručna komisija proglasila je najbolje učesnike u dve kategorije, u grupi od 1. do 4. razreda, kao i od 5. do 8. razreda.

Najboljim učesnicima na konkursu danas su u OŠ “Jovan Mikić” uručene simbolične nagrade, koje je pripremila Srpska pravoslavna crkva.

U okviru manifestacije “Dečji svetosavski dani” sutra će od 18 časova u SKC “Sveti Sava” biti održan svečani program, u kom će pored učenika osnovnih škola učestvovati i đaci dve srednje škole, Gimnazije “Svetozar Marković” i Medicinske škole. Manifestacija će svečano biti zavorena u četvrtak u Dečjem pozorištu programom od 18 časova.