Izdato 30 lokacija gradu za prodaju lubenica i dinja

Ove godine, kao i prethodnih, na licitaciji je izdato 30 lokacija u gradu za prodaju lubenica, dinja i sezonskog voća i povrća, poručuju iz JKP „Subotičke pijace“. Dozvola za prodaju lubenica i dinja je obavezna, a naknada za prodaju za tri meseca kreće se u rasponu od 30 do 50 hiljada dinara u zavisnosti od lokacije.

Slatke lubenice i dinje iz Đurđina, između ostalog, prodaju se i sa kamiona Denisa Arifovića. Ovaj mladić je krenuo stopama svoga oca i dede, te lubenice na Radijalcu prodaje punu deceniju, a kako kaže prodaju ne počinje dok ne dobije dozvolu.

Na licitaciji koja je održana prošlog meseca od ponuđenih 40 lokacija, izdato je 30, a ostalo su one nepopularnih poput Radanovca i MZ Graničar. Najatraktivnije lokacije, kao i prethodnih godina su izdate.

Iz „Subotičkih pijaca“ navode da se dešava da se u gradu pojave prodavci bez dozvole, ali navode da komunalna policija reaguje odmah i to najčešće po prijavi ovog preduzeća, a pravo da prijave prodavce bez dozvole imaju i građani.

Važno je istaći da se lubenice i sezonosko povrće moraju prodavati na tačno određeni način, a prodaja sa zemlje je zabranjena. Budući da je sezona lubenica tek počela, prodavac Denis Arifović savetuje građane da se, pre nego što pazare lubenicu, uvere u to da je sveža i slatka.