Izabrano novo rukovodstvo Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga

Za novog predsednika Upravnog odbora Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga na trećoj izbornoj  Skupštini koja je oružana sinoć izabran je Miroslav Karan, dok će funkciju predsednika Skupštine obavljati Ilija Maravić. Izbornoj skupštini prisustvovao je i gradonačelnik Stevan Bakić.

Gradonačelnik Bakić je podsetio da je od 2014. Savez uradio mnogo za srpski narod u Subotici te se zahvalio i pozvao da se nastavi takav rad.

Bakić je istakao: “ U tradicijama svih naših zavičaja trebalo bi nađemo najpre ono što nas povezuje i negujemo jedinstvo, jer samo zajedno i ujedinjeni možemo da nastavimo da imamo tako značajnu manifestaciju kakvi su „Zavičajni dani“.

Samo ujedinjeni možemo dostojno da predstavljamo srpski narod u našem gradu.

Aktivnosti svih pojedinačnih udruženja su veoma važne ali to nam ne vredi ništa bez jačanja veze koja jeste ovaj Savez i bez zajedničkih aktivnosti i projekata.

Кao gradonačelnik to očekujem od onih koji će biti izabrani večeras. Da neguju slogu, jedinstvo, bratsku ljubav i solidarnost među udruženjima i da Savez ostane reprezentativan predstavnik srpskog naroda u Subotici, koji će sa ponosom izlaziti pred naše sugrađane drugih vera i nacionalnosti, sa svojim doprinosom i svojim vrednostima, kojima smo i mi Srbi oplemenili naš grad.“

Izabrano novo rukovodstvo Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga