Iz udruženja „Turija“ donirali kobasice za Narodnu kuhinju

U okviru manifestacije „Kobasicijada-Turija“, gosti iz Turije donirali su 50 kg kobasice Narodnoj kuhinji. Na primopredaji donacije prisustvovali su Ilija Đukanovic, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva kao i dr Siniša Trajković, sekretar Crvenog krsta.

Članovi Udruženja „Turija“ i ove godine su rešili da obraduju korisnike Narodne kuhinje, i omoguće im da uživaju u tradicionalnim turijskim specijalitetima. 50 kg sveže kobasice biće utrošeno na spremanje obroka korisnicima Narodne kuhinje u naredna dva dana.

Iz Crvenog krsta ističu da su veoma zahvalni svim članovima Udruženja „Turija“, te da im ova, kao i svaka druga, donacija izuzetno znači. Ovo udruženje svake godine, prilikom gostovanja u Subotici, svoje proizvode donira i korisnicima Narodne kuhinje.

Iz lokalne samouprave poručuju da je svaka donacija za Narodnu kuhinju dobrodošla, kako u vidu opreme, tako i u vidu hrane. Podsećamo da kuhinja u Subotici ima 1100 korisnika, što znači da je to najveća Narodna kuhinja u Vojvodini, a iz lok. samouprave navode da su planirana sredstva iz budžeta, za rad Narodne kuhinje, dovoljna.

Kobasičari iz Turije svake godine gostuju u Novom Sadu, Somboru i Subotici. Ova manifestacija okuplja veliki broj mesara i ljubitelja kobasica iz cele zemlje, ali i iz regiona.