недеља , 5 децембра 2021
Naslovna / Društvo / Iz Opšte bolnice uputili apel sugrađanima da se vakcinišu

Iz Opšte bolnice uputili apel sugrađanima da se vakcinišu

Broj pacijenata u Opštoj bolnici Subotica iz dana u dan se povećava. Trenutno je hospitalizovano 94 pacijenata. Medicinsko osoblje pod velikim je pritiskom i apeluju na sugrađane da se vakcinišu u što većem broju.

Broj novoobolelih od virusa kovid-19 raste, kao i broj hospitalizovanih u Opštoj bolnici. Trenutno se na lečenju zbog komplikacija izazvanih ovom infekcijom nalazi 94 pacijenata, od kojih je njih 14 u jedinici intenzivnog lečenja. Među pacijentima koji su hospitalizovani, veći je broj onih koji nisu vakcinisani.

Među hospitalizovanima nalazi se i troje dece, rekla je dr Krtinić, koja su uzrasta od svega nekoliko nedelja do 17 godine. Opšta bolnica bila je prinuđena da ponovo pređe u režim rada samo za hitne slučajeve, što zahteva i veći broj lekara koji će lečiti pacijente obolele od kovida. Ukoliko ne dođe do poboljšanja, izvesno je da će se otvoriti i Kovid 2 odeljenje. Medicinsko osoblje na ivici snaga, te apeluju na sugrađane da se imunizuju jer je vakcina najbolji lek.

Punkt za vakcinaciju u Novoj opštini radi svakog radnog dana od 7 do 20 časova, dok je vikendima otvoren od 7 do 14 časova.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Priključak na gasnu distributivnu mrežu na rate

Subotičani će od februara moći da plate priključak na gasnu distributivnu mrežu na rate, rečeno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *