петак , 3 децембра 2021
Naslovna / Društvo / „IT Subotica 2030“- jačanje IT struke i obrazovanja

„IT Subotica 2030“- jačanje IT struke i obrazovanja

Organizacija “IT Subotica 2030” predstavila je projekat čiji je cilj da Subotica u narednih deset godina bude prepoznatljiv IT centar na regionanom nivou. Pored toga, namera organizacije jeste da se poslovni ambijent dodatno razvije u IT pravcu, ali i da se povećaju ekološke aktivnosti, kao i društveni sadržaji.

“IT Subotica 2030” inicijativa je lokalnih IT kompanija i obrazovnih institucija sa ciljem da projekat doprinese jačanju IT struke, zajednice i IT obrazovanju u Subotici. Prema rečima direktora “Infostud grupe”, Branimira Gajića, ekspertiza mora da se razvija upravo u sprezi sa obrazovnim institucijama, prvenstveno u oblasti softverskog inženjerstva, mašinskog učenja i veštačke inteligencije.

Kako objašnjava direktor “Concordsoft” kompanije, Mladen Prijić, njihova očekivanju su da će kroz obrazovne insitucije dobiti kvalitetan kadar jer u IT centru i firmama u Subotici postoji veliki prostor kada je reč o zapošljavanju. U prilog tome govori i to da će ova kompanija tokom leta potprisati tri stipendije sa studentima Ekonomskog fakulteta i Više tehničke škole.

Obrazovne institucije koje učestvuju u ovom projektu ravnopravni su članovi ove organizacije jer prevashodno zastupaju iste interese kao i IT kompanije. Isto tako, u cilju im je da što više mladih nakon školovanja izabere upravo Suboticu za zaposlenje u kojoj trenutno postoji 20 kompanija sa preko 1000 zaposlenih, od kojih 500 visoko kvalifikovanih kadrova.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

“Invaliditet i sport”

Osobama sa invaliditetom koje se bave sportom najviše nedostaje finasijska podrška za bavljenje sportskim aktivnostima …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *