Ištvan Priboj i Mirna Vidaković pripremaju se za Masters svetsko plivačko prvenstvo za veterane na Balatonu

Ištvan Priboj, 75. godišnji plivač-rekreativac iz Subotice, uspešno je nastupio na ovogodišnjem Državnom prvenstvu na otvorenim vodama za sve ljubitelje plivanja koji više nisu aktivni takmičari nekog kluba, koje je održano u Bačkoj Topoli.

Pored njega, na tom i na sličnim takmičenjima, na kojima se plivaju discipline dužine od tri do deset kilometara, redovno učestvuje veliki broj naših sugrađana, kao što su: Mirna Vidaković, Ana Vukičević, Ervin Ferman, Igor Gašpar, Slobodan Božin, Boris i Bojana Fermanović, Zoltan Kakonji, Laslo Roža i Čaba Ladocki.

 

Subotički plivači-rekreativci spadaju u red najaktivnijih, ali i rezultatski najuspešnijih, u zemlji, pa se, tokom cele godine, marljivo pripremaju za veliki broj takmičenja, koja se, uglavnom, organizuju tokom letnjih meseci kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Među nadmetanjima koja im predstoje, Ištvana Priboja i Mirnu Vidaković, uskoro, očekuje nastup i na Masters svetskom plivačkom prvenstvu za veterane, koje će se održati na Balatonu, u susednoj Mađarskoj.