Ispravnost rekvizita na dečjim igralištima kontroliše se jednom mesečno

Ispravnost rekvizita na dečjim igralištima kontroliše se jednom mesečno, a oštećenja se otklanjaju u roku od nekoliko dana od trenutka kada se evindentira problem. U našem gradu postoje 63 dečja igrališta koja su u nadležnosti JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica.

Igra je veoma značajna za detetov razvoj jer pomaže u razvoju mašte, kreativnosti, sposobnosti rešavanja problema i u razvijanju socijalnih veština. Boravak dece na vazduhu takođe je veoma bitan, te dečja igrališta predstavljaju bitan deo odrastanja. Sa dolaskom lepšeg vremena sve je više dece na igralištima, a naši sagovornici zadovoljni su stanjem igrališta u Subotici.

Od 63 igrališta koja su u nadležnosti JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje , 23 se nalaze u prigradskim mesnim zajednicama. Svake godine početkom proleća ovo preduzeće šalje timove koji obilaze dečja igrališta kako bi se utvrdilo stanje u kom se nalaze i na osnovu toga se pravi plan za tekuću godinu. Ispravnost rekvizita na dečjim igralištima kontroliše se svaki mesec.

Po rečima rukovodioca Službe za upravljanje putevima JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Milana Marjanova do sada su u akciji obilaska igrališta na pojedinim evidentirana znatna oštećenja, dok su druga sa manjim oštećenjima ili je na njima samo potrebno uraditi poslove održavanja poput farbanja. Iz ovog preduzeća kažu da reaguju i po prijavi građana i mesnih zajednica, te da se oštećenja otklanjaju u veoma kratkom roku.