Inženjerski dan: Predavanja i izložba posvećena dr Đorđu Radiću

U organizaciji Društva inženjera i tehničara Subotice, a uz podršku Saveza inženjera i tehničara Srbije, juče je u Subotici održan Inženjerski dan. Nakon tri stručna predavanja u Velikoj većnici, u Vestibilu Gradske kuće otvorena je izložba posvećena znamenitom Subotičanu, dr Đorđu Radiću, prvom doktoru nauka iz oblasti poljoprivrede na ovim prostorima.

Subotičko Društvo inženjera i tehničara osnovano je 8. marta 1945. godine, okuplja inženjere svih struka i jedna je od 53 organizacije koje čine Savez inženjera i tehničara Srbije.

U okviru programa Inženjerskog dana, okupljenim članovima predavanja su održali članica GV zadužena za oblast poljoprivrede, Hajnalka Bognar Pastor koja je govorila o poljoprivredi u Subotici, na temu “Urbanizam u Subortici” govorio je Relja Kovač iz JP za upravljenje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, dok je prof. dr Viktorija Aladžić sa Građevinskog fakulteta održala predavanje posvećeno objektima u Ulici braće Radić. Nakon predavanja, u Vestibilu Gradske kuće otvorena je izložba “dr Đorđe Radić” poljoprivredni prosvetitelj i naučnik, perom i delom među svima najveći”, čiji su autori Dragan Drašković i Olivera Ćosović.

Savez inženjera i tehničara Srbije, čije se sedište nalazi u Beogradu, ove godine obeležava 155 godina postojanja.