Investicije vredne 9,6 miliona dinara u Domu za učenike srednjih škola

Od početka letnjeg raspusta u Domu za učenike srednjih škola obnovljeni su podovi u sobama, zamenjen je gasni kotao za grejanje, a do početka školske godine biće završena i ugradnja nove rashladne komore. Za navedene radove izdvojeno je ukupno 9,6 miliona dinara.

Tokom cele školske godine u Domu za učenike srednjih škola radi se na tekućem održavanju i neophodnim popravkama, a tokom letnjeg raspusta intenziviraju se radovi na adaptaciji prostora. Ove godine su od početla letnjeg raspusta obnovljeni podovi u sobama od prizemlja do drugog sprata. Za ove radove izdvojeno je 3,3 miliona dinara od sredstava dobijenih od Ministarstva prosvete i oko 1,5 miliona iz sopstvenih sredstava.

U novu grejnu sezonu Dom učenika srednjih škola ući će sa novim gasnim kotlom za koji je odvojeno 2,8 miliona dinara iz sopstvenih sredstava. Ova investicija nije bila planirana, ali je zbog kvara na postojećem gasnom kotlu morala da se realizuje.

Do početka nove školske godine u planu je i da budu završeni radovi na ugradnji nove rashladne komore koja će raditi na režimu -18 i +4 stepena i omogućiće skladištenje veće količine hrane na duži vremenski period. Za ovu investiciju je izdvojeno ukupno 2 miliona dinara iz sopstvenih sredstava i to 1 milion za opremu i isto toliko za izvođenje radova.