Interetno festival počinje 22. avgusta

Šesnaesti po redu Interetno festival, u organizaciji Mađarskog kulturnog centra „Nepker“ i Grada, počinje u utorak, 22. avgusta i trajaće do subote, 26. avgusta. Na Festivalu će nastupiti dvanaest grupa iz šest zemalja, a organizatori su i ove godine sadržaj Festivala upotpunili brojnim pratećim manifestacijama.

Sredstva za organizaciju ovogodišnjeg Festivala drastično su smanjena, poručuju organizatori i dodaju da uprkos lošoj finansijskoj situaciji nisu ni pomišljali o odustajanju od Festivala koji je, i mimo granica naše države, poznat po svom kvalitetu.

Svi programi u sklopu Festivala održavaće se na Gradskom trgu, u Mađarskom kulturnom centru „Nepker“, kao i na Paliću. Osim u bogatim kulturno-umetničkim programima, posetioci će imati priliku da uživaju u tradicionalnoj hrani, kvalitetnim vinima, a biće organizovane i radionice za najmlađe. U okviru glavnog programa predstaviće se gosti iz sedam zemalja, kao i domaće grupe, a svečanost povodom zatvaranja Festivala, po prvi put, biće održana na Paliću.

Interetno dani održaće se i u Kanjiži, Senti, Srbobranu i Kiškunhalašu u Mađarskoj. Posetioci i ove godine mogu do kupe pasoše Festivala koji će biti u prodaji od nedelje, a kupovinom pasoša ostvaruje se pravo na popuste za kupovinu proizvoda na vašaru rukotvorina, slobodan ulaz u festivalski klub, kao i učešće u nagradnoj igri. O programu Festivala svi zainteresovani građani detaljnije se mogu se informisati na sajtu www.interetno.net