Interdisciplinarna nastava u Politehničkoj školi

U Politehničkoj školi održani su interdisciplinarni časovi na temu Dostojevski: Zločin i kazna. Nastava je održana iz srpskog jezika i književnosti kao i iz engleskog jezika. Interdisciplinarna nastava je izuzetno korisna, ona prati savremene trendove i omogućava učenicima da usvajaju znanje na zanimljiviji i moderniji način, ističu profesori u Politehničkoj školi.

Učenici Politehničke škole već imaju iskustva sa interdisciplinarnom nastavom. Kako kažu, veoma im se dopadaju interdisciplinarni časovi, kao i način na koji profesori prezentuju gradivo. Punih 45 minuta pažnja učenika je usmerena ka nastavniku i gradivu.

Iz škole ističu kako nastavne metode moraju biti prilagođene vremenu u kom živimo, te da moraju pratiti tehnološke i druge napretke. Interdisciplinarna nastava prevazilazi umnogome klasični vid nastave, te je i deci i nastavnicima, veoma zanimljiva.

Politehnička škola je jedna od 15 srednjih škola u Srbiji, koje učestvuju u projektu pod nazivom „Unapređenje kvaliteta nastave-razvoj ključnih kompetencija kroz multidisciplinarni pristup-saradnjom do znanja“, poziv za učešće u projektu raspisan je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.