Inkluzivne radionice u Udruženju „Zajedno“

U prostorijama Udruženja „Zajedno“, juče je realizovana treća, od četiri planirane inkluzivne radionice koje za cilj imaju druženje i upoznavanje dece izbeglica sa decom koja su članovi Udruženja „Zajedno“. Realizatori projekta su ovo Udruženje i Fondacija Ana i Vlade Divac, a pod pokroviteljstvom USAID-a, namenjene su prvenstveno deci od 4 do 12 godina.

Iz Udruženja „Zajedno“ navode kako su zadovoljni dosadašnjim radionicama, kao i odzivom dece. Takođe navode da su i roditelji dece iz kampa zadovoljni činjenicom da njihova deca posle nekoliko meseci provedenih isključivo u kampu konačno imaju priliku da se druže sa vršnjacima.

Subotica oduvek uživa reputaciju tolerantnog grada, te tako ni u periodu najintenzivnije migrantske krize nisu zabeleženi nikakvi problemi migranata sa lokalnim stanovništvom kao ni sa policijom, poručuju iz Komesarijata za izbeglice . Deci iz kampa je lepo u Subotici, a i na ovim radionicama koje doprinose njihovoj integraciji, i pomažu deci da shvate da postoji živom i mimo kampa.