среда , 10 августа 2022
Naslovna / Društvo / Inkluzivna igraonica “Abrakadabra”

Inkluzivna igraonica “Abrakadabra”

Nakon skoro 5 meseci radova na renoviranju, ponovo je svoja vrata otvorila igraonica “Abrakadabra” koja već više od dvadeset godina kroz različite aktivnosti pruža podršku deci i omladini sa smetanjama u razvoju. Za renoviranje je putem donacija prikupljeno oko 1,5 miliona dinara.

Biblioteka igračaka-igraonica “Abrakadabra” omiljeno je mesto za igru mnogih naših najmlađih sugrađana, sa i bez smetnji u razvoju. Jelena Rajič svoje trogodišnje dete, kad god ima vremena dovodi u ovu igraonicu kako bi se družila sa svojim vršnjacima.

Kad su u julu prošle godine pokrenuli akciju prikupljanja sredstava za renoviranje igraonice, iz Udruženja za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama “ZaJedno” imali su plan da saniraju vlagu koja se širila i pohaban parket. Ali, odaziv sugrađana i društveno odgovornih kompanija je bio takav da su uspeli da prikupe oko milion i po dinara što im je omogućilo da igraonicu potpuno renoviraju i obogate dodatnim sadržajima.

Biblioteka igračaka-igraonica “Abrakadabra” osnovana je 2000. godine i predstavlja jedinu inkluzivnu igraonicu na teritoriji našeg grada koja svoja vrata svakog radnog dana otvara svoj deci i omladini sa i bez poteškoća u razvoju, pružajući besplatnu podršku defektologa roditeljima koji za to imaju potrebe.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Kompanija „Flender“ donirala opremu Tehničkoj školi „Ivan Sarić“

Tehnička škola “Ivan Sarić” dobila je novu opremu u vrednosti od 742.094 dinara, za obrazovne …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.