INFOBLOK 30.12.2022.

Gradsko veće dalo je saglasnost na povećanje cena usluga preduzeća „Subotičke pijace“, „Čistoća i zelenilo“ „Dimničar“, „Vodovod i kanalizacija“, „Parking“, „Stadion“, „Pogrebno“ i „Subotica-trans“.

Nastavak radova na Akva parku, ulaganje u putnu infrastrukturu, podela stanova izbegličkim porodicama, otvaranje ambulante na Prozivci i izgradnja turističko-manifestacionog trga u Čantaviru neki su od projekta koji su obeležili godinu za nama, rekao je sinoć u emisiji “Razgovor s povodom”, gradonačelnik Stevan Bakić. U razgovoru sa autorom emisije, Jožefom Pinterom prvi čovek grada govorio je i o planovima za 2023. godinu. Među prioritetima su početak rekonstrukcije Opšte bolnice, realizacija projekta “Čista Srbija” i nastavak radova na zgradi Narodnog pozorišta.

Interesovanje za putovanja tokom novogodišnjih i božićnih praznika ove godine je znatno veće u odnosu na prethodne dve godine, kažu turistički radnici i dodaju je region i dalje najposećeniji.

Subotički simfonijski orkestar, solista, prvakinja Srpskog narodnog pozorišta, mecosopran Višnja Radosav i svetski poznati tenor Bela Mavrak, uz dirigentsku palicu Mikice Jevtića, sinoć su u prepunoj Velikoj većnici Gradske kuće održali Novogodišnji gala koncert.

Za subotičke sportiste godina za nama bila je uspešna, a već su zacrtali ciljeve i za narednu godinu.