INFOBLOK 25.11.2022

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, noćas su odmah po prijavi da se ulicom kreću migranti i pucaju jedni na druge na području Horgoša, započeli sa detaljnom pretragom terena i na licu mesta zatekli šest migranata, među kojima jednog starosti oko 20 godina sa dve prostrelne rane u grudima.

Kod spomenika kralju Petru I Karađorđeviću, na platou ispred Sokolskog doma obeležen je Dan održavanja Velike narodne skupštine Srba, Bunjevaca i ostalih Slovena iz Banata, Bačke i Baranje, na kojoj je 25. novembra 1918. godine doneta odluka o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.

U subotičkoj Opštoj bolnici nedavno je počeo sa radom Centar za vantelesnu oplodnju, a nedavno su potvrđene i prve trudnoće, dok je kod tri pacijenktinje urađen proces zamrzavanja embriona.

Subotica je potpisivanjem ugovora sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine dobila opremu za sakupljanje i reciklažu otpada, zahvaljujući kojoj će biti proširena teritorija sa koje će se odvoziti otpad iz domaćinstava.

Pred nama je bogat sportski vikend.