INFOBLOK 17.11.2022

U Plavoj sali Gradske kuće danas je održan sastanak predstavnika Kancelarije za mlade, lokalne samouprave i predstavnika Omladinskog centra “OPENS”. Tema sastanka bila je izgradnja novog Omladinskog centra u Subotici, za čiju realizaciju je Vlada Republike Srbije iz budžeta izdvojila 22 miliona dinara.

OŠ “Matko Vuković”, jedna je od 30 škola u Srbiji koje učestvuju u projektu UNICEF-a pod nazivom „Premošćivanje digitalnog jaza u Srbiji za najugroženiju decu”. Zahvaljujući ovom projektu opremljena je digitalna školska biblioteka.

Povodom Svetskog dana dijabetesa juče je u prostorijama Očnog centra Kuće zdravlja održana akcija besplatnih pregleda očnog dna sugrađanima koji boluju od dijabetesa.

Tek negde oko 1% dece u našem gradu do sada je primilo vakcinu protiv HPV-a. Ova vakcina je besplatna i namenjena deci uzrasta od 9-19 godina.

Posle poraza u prethodnom kolu došlo je do smene trenera u ženskom odbojkaškom klubu Spartak. Na mesto Predraga Zucovića, došao je Saša Nedeljković koji je svoju trenersku karijeru upravo počeo na klupi ovog kluba.