INFOBLOK 16.11.2022

Policijsko delovanje, kao i rad inspekcijske službe koja je do sada zatvorila 17 objekata, rezultirali su potpunom kontrolom nad Prihvatnim centrom u kojem je prepolovljen broj migranta.

Nakon gotovo 20 godina rada na očuvanju i zaštiti strogo zaštićene vrste šafranjike koja raste na području Subotičke peščare brojnost ove vrste je porasla sa 2000-3000 na 100.000 jedinki, rečeno je danas na konferenciji posvećenoj ovoj vrsti u organizaciji JP “Palić- Ludaš” koja je održana u Vizitorskom centru “Ludaš” na Hajdukovu.

Kako bi mlade osposobili da samostalno pripremaju zdrave obroke bogate proteinima, voćem i povrćem u pekari Hemijsko- tehnološke škole danas su učenici Medicinske škole i Gimnazije “Svetozar Marković” učestvovali u akciji “Mladi kuvaju” , u organizaciji Centra za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje i Hemijsko- tehnološke škole.

U Narodnom pozorištu sinoć je sve bilo u znaku baletske umetnosti. Zahvaljujući saradnji sa Beogradskim festivalom igre i njegovom umetničkom direktorkom Ajom Jung, na sceni Jadran predstavljena je autobiografija čuvene italijanske primabalerine Karle Frači.

U nedelju će u Hali sportova sa početkom u 12 časova biti održan Međunarodni turnir u kik boksu pod nazivom “Liga nade”.