петак , 24 септембра 2021
Naslovna / Ekonomija / Industrijska proizvodnja u Srbiji u oktobru bila veća za 1,9 odsto

Industrijska proizvodnja u Srbiji u oktobru bila veća za 1,9 odsto

Industrijska proizvodnja u Srbiji u oktobru ove godine bila je veća za 1,9 odsto nego u oktobru 2019. godine, dok je u odnosu na prosek 2019. godine, bila veća za 12,7 odsto, objavio je danas Republički zavod za satatistiku.

Industrijska proizvodnja u periodu januar – oktobar 2020. godine, u poređenju sa istim periodom 2019. godine, bila je veća za 0,3 odsto.

Posmatrano po sektorima, u oktobru 2020. godine, u odnosu na isti mesec 2019, zabeležena je rast u sektoru Snabdevanja električnom energijom, gasom, parom, kao i klimatizacija, od 18,9 odsto, u sektoru Rudarstva od 0,6 odsto, dok je pad od 0,9 odsto zabeležen u sektoru prerađivačke industrije.

Podaci o industrijskoj proizvodnji po namenskim grupama u oktobru 2020. godine, u odnosu na isti mesec prethodne godine, pokazuju da je došlo do rasta u proizvodnji trajnih proizvoda za široku potrošnju (25,5 odsto), energije (8,1 odsto) i kapitalnih proizvoda (0,7 odsto).

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Penzionerima sutra počinje isplata državne pomoći

Penzionerima u Srbiji sutra će početi isplata državne pomoći za ublažavanje posledica pandemije korona virusa …

2 Komentari

  1. ako je po kolicini kamena koji ide iz kamenoloma Srbija se gradi i ne trebaju nikaki papiri to se vidi i neka se gradi. i dobro je to sto se koristi kamenstruganik za ugradnju ili za ukrasavanje dvorista kuca, stanova ili preduzeca.

  2. Da,slazem se, bas se dosta prodaje prirodni kamen, sto znaci da se i gradi puno a i super je sto se korise prirodni materijali koji se mogu i kad nas naci . Sto bi rekli win win situacija 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *