Idealno vreme za sadnju

Proleće je idealno vreme za sadnju svih vrsta sadnica. Stručnjaci savetuju sve one kolji žele da oplemene svoju baštu novom biljnom vrstom da to učine u narednih nekoliko nedelja.

Sa dolaskom proleća i lepšeg vremena mnogi naši sugrađani počinju sa radom u svojim baštama. Pravo vreme za sadnju svih vrsta sadnica je upravo sada, kažu stručnjaci. Vašu baštu možete oplemeniti i ulepšati listopadnim, zimzelenim, četinarskim ili nekom drugom vrstom sadnica uz koje ćete uživati u narednom periodu. Svaku biljku treba negovati na određen način, a u Goranskom rasadniku ćete uz svaku kupljenu sadnicu od stručnog osoblja dobiti i savet: od toga kako da zasadite biljku do toga na koji način da je održavate.

Po rečima Eleonore Paći iz Goranskog rasadnika, sa prvim zracima prolećnog sunca, počela je potražnja za sadnicama. Subotičani najviše kupuju tuje koje su zahvalne za održavanje i daju trenutan efekat u bašti.

Goranski rasadnik nalazi se na adresi Magnetna polja bb, a radno vreme je radnim danima od 8-15, subotom od 8-13 časova, dok će ponedeljak biti neradan dan zbog uskršnjih praznika.