I u 2021. godini 100 000 vaučera za odmor u Srbiji

Završena je ovogodišnja akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji. Zbog novonastale situacije, prouzrokovane pandemijom korona virusa, i odluke Vlade Srbije da u opticaj pusti čak 560 000 vaučera, ove godine je postignut rekord u broju korisnika ove popularne subvencije.

Budžetom za 2021. godinu, Vlada Republike Srbije predvidela je izdvajanje pet stotina miliona dinara za novu akciju, što znači da će osnovna kvota koja će biti ponuđena građanima tokom naredne godine iznositi 100 000 vaučera, u vrednosti od po 5 000 dinara.

„Veoma je bitno da u vreme pandemije, kada su onemogućena putovanja van naših granica, stanovništvu olakšamo planiranje odmora u Srbiji. Psihološki pritisak koji građani trpe zbog zdravstvene opasnosti i ograničenog rada i kretanja, zahteva relaksaciju i opuštanje, koje je u ovoj situaciji moguće organizovati samo u našoj zemlji“, izjavio je Milan Ristić iz udruženja „Moja Srbija“ i dodao da će i posle pandemije biti potrebno da se nastavi sa ovom akcijom.

Akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji se tokom prethodnih pet godina pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija u srpskoj privredi.

„Pozivamo sve ugostitelje, koji nameravaju da se uključe u akciju tokom naredne godine, da što pre uđu u proceduru prijave na Listu ugostitelja koji primaju vaučere, koju vodi Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije, jer, na osnovu iskustava iz prethodnih akcija, očekujemo da će osnovna kvota vaučera biti potrošena u veoma kratkom vremenskom periodu“, naglasio je Ristić.