недеља , 7 марта 2021
Naslovna / Društvo / I dalje veliko interesovanje za vakcinaciju protiv korona virusa

I dalje veliko interesovanje za vakcinaciju protiv korona virusa

Tokom vikenda je na punktu za masovnu vakcinaciju u Novoj opštini vakcinu protiv korona virusa primilo 1570 Subotičana, a interesovanje za imunizaciju je i dalje veliko, kažu u Domu zdravlja što pokazuje i činjenica da je od početka vakcinacije vakcinisano 945 osoba više od planiramnog broja.

Među onim Subotičanima koji su danas imali zakazan termin za vakcinaciju bio je i Imre Kern, koji objašnjava da se za vakcinaciju prijavio preko portala eUprave, a da je u subotu pozvan da se danas vakciniše. Nakon primljene vakcine oseća se dobro i smatra da je ovo jedini način da pobedimo kovid-19.

Interesovanje među Subotičanima za vakcinaciju protiv korona virusa i dalje je veliko. U Novoj opštini je tokom vikenda vakcinisano 1570 sugrađana- 706 više od planom predviđenog broja. Od početka masovne vakcinacije vakcinu protiv korona virusa primilo je 2900 Subotičana.

Vakcinacija protiv kovida-19 u našem gradu započeta je pre nešto više od nedelju dana, a po rečima lekara za sada nije prijavljeno ni jedno neželjeno dejstvo izazavano vakcinom protiv infekcije kovid-19.

Iz Doma zdravlja napominju da vakcina ima dovoljno, a kako bi se rasteretio punkt za imunizaciju u Novoj opštini, i u ambulanti Ogranak 1 u Kumičićevoj ulici obavlja se vakcinacija protiv kovida za one sugrađane koji nemaju zakazan termin putem eUprave. Vakcinacija u ovoj ambulanti se obavlja u terminu od 8-15 časova, a u tu ambulantu upućuju lekari sa punkta za vakcinaciju iz Nove opštine. Punkt za vakcinaciju u Novoj opštini radi od 8-18 časova, sa po 4 lekara u dve smene.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Prodavci na subotičkom Buvljaku čekaju povratak kupaca iz Mađarske

Boro Brešćanski već 31 godinu prodaje voće i povrće na subotičkom “Buvljaku”. Kako kaže, nikada …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *