Humanost za nove školske pobede

Crveni krst Subotica 4. godinu zaredom organizuje akciju „Humanost za nove školske pobede“ čiji je cilj prikupljanje školskog pribora i opreme za decu korisnike Narodne kuhinje.

Ova akcija je kontinuirana tokom cele godine, ali se intenzivira krajem jula, početkom avgusta kada roditelji u najvećoj meri opremaju đake priborom za novu školsku godinu. Ove godine povećan je broj knjižara koje učestvuju, a u njima se nalaze vidno obeležene kutije u koje roditelji mogu da ostave nešto od školskog pribora. Procena je da je školski pribor potreban za oko 100 dece korisnika Narodne kuhinje koji pohađaju osnovnu školu od 1-8. razreda.

Osim pribora u vidu školskih svesaka različitog formata, peronica, drvenih bojica, flomastera, lenjira i drugog neophodnog školskog pribora, potrebne su i školske torbe, najviše za đake koji polaze u 1. razred osnovne škole.

Zahvaljujući humanim Subotičanima, prošle godine su deca korisnici Narodne kuhinje od 1-3. razreda osnovne škole kompletno opremljeni svim neophodnim školskim priborom, a đaci- prvaci su dobili i školske torbe. Iz Crvenog krsta Subotica se zahvaljuju svima koji su do sada učestvovali u akciji i mole sve one koji su u mogućnosti da i ove godine pomognu opremanje đaka iz socijalno ugroženih porodica za novu školsku godinu.