“Humanost za nove školske pobede”

U tradicionalnoj akciji Crvenog krsta Subotica “Humanost za nove školske pobede” četrdeset i dvoje dece korisnika Narodne kuhinje koji pohađaju prva tri razreda osnovnih škola opremljeni su školskim priborom i opremom na početku nove školske godine.

Tokom avgusta i početkom septembra u nekoliko knjižara u našem gradu Subotičani su bili u prilici da doniraju školski pribor i opremu za decu korisnike Narodne kuhinje u okviru akcije Crvenog krsta Subotica “Humanost za nove školske pobede”. Zahvaljujući donacijama, ukupno 42. dece je opremljeno školskim priborom i opremom neophodnom za početak školske godine.

Prošle godine je odlučeno da akcija traje tokom cele godine, kako bi svim đacima nižih razreda koji pohađaju osnovne škole, a koji su korisnici Narodne kuhinje bio obezbeđen neophodan školski pribor. Ove godine nije prikupljeno dovoljno školskog pribora na početku školske godine za đake četvrtih razreda, te za njih 15 nije obezbeđen neophodan pribor za školu. Iz gradske organizacije Crvenog krsta se zahvaljuju svima koji su učestvovali u akciji i pozivaju sve one koji mogu da doniraju školski pribor, a kutije za donaciju će i dalje stajati u knjižarama: “Fora4”, “Stil B”, “Mapa 5” i “Papirus”.

Tokom prošle godine, u ovoj akciji više od 50 mališana opremljeno je školskim priborom i torbama na početku nove školske godine.