Humanitarni koncert “Deca za decu s ljubavlju”

Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš” treću godinu za redom organizovaće humanitarni koncert “Deca za decu s ljubavlju”. Ove godine koncert će biti organizovan u saradnji sa Crvenim krstom Subotica. Humanitarni koncert će biti održan onlajn u subotu, sa početkom od 18 časova na fejsbuk stranici Fondacije.

Humanitarni program “Deca za decu s ljubavlju” realizovaće se ove godine onlajn koncertom bendova i muzičara iz Subotice. Želja Fondacije jeste da podstakne građane da se uključe u akciju prikupljanja novogodišnjih paketića za decu korisnike Narodne kuhinje Crvenog krsta Subotice, rekla je Milanka Kostić, rukovodilac Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš”.

Prema rečima Miodraga Vara, stručnog saradnika gradske organizacije Crvenog krsta, već sedam, osam godina unazad Crveni krst pokušava da novogodišnje i božićne praznike za svu decu korisnike programa Narodne kuhinje ulepša na što bolji način.

Crveni krst u Subotici trenutno ima najveću Narodnu kuhinju na teritoriji Vojvodine, a svaki dan za korisnike pripremaju 1200 obroka. Kako kažu iz organizacije, petog decembra obeležava se Međunarodni dan volontera, veliki i značajan dan za Crveni krst, te je upravo zbog toga izabran za humanitarni koncert “Deca za decu s ljubavlju”.