Humanitarni bazar za malog Olivera

U želji da pomognu da se što pre sakupi novac za lečenje osmomesečnog Olivera Pal Gajodija iz Bajmoka, dvadesetak žena iz našeg grada organizovaće humanitarni bazar u nedelju u centru Subotice, piše portal subotica.com.

Bazar će biti postavljen od 17 do 21 čas, a svi koji kupe limunadu, kolače, proizvode domaće radinosti, suvenire ili nešto drugo da će svoj doprinos da se što pre sakupi novac neophodan za lečenje našeg malog sugrađanina.

Oliver Pal Gajodi od prvih meseci života hrabro vodi tešku bitku protiv smrtonosne spinalne mišićne atrofije tipa 1 (SMA 1), a lek koji zaustavlja progresivno oboljenje još uvek nije stigao do njega.Od kada je postavljena dijagnoza, Oliver je sa majkom Timeom Gajodi u Insititutu za decu i omladinu u Novom Sadu, gde dobija hranu putem sonde, ne može da guta a kako mu se pluća ne razvijaju, sve teže i diše.

Jedina nada je genetska terapija i lek Zolgensma koji koštaju čak dva miliona evra!

Po ugledu na druga mesta gde su se organizovale razne aktivnosti i skupljao novac za malog Olivera, odlučile smo da napravimo humanitarni bazar. Od grada smo dobili 60 kvadratnih metara prostora na trgu kod „Lilija“ gde ćemo postaviti stolove i prodavati različite proizvode – najavljuje Radmila Vidaković, inicijatorka održavanja bazara. –Od kafea „Priča“ dobili smo stolove a nešto ćemo i same doneti, zbog propisanih mera prodavaće nas desetak, a ostale ženice će donositi svoje proizvode. Biće postavljena kutija i sve što se plati odmah će se stavljati u nju, a po završetku bazara, u prisustvu komunalne policije, izbrojaćemo koliko je sakupljeno.

Naša sugrađanka velikog srca poziva sve koji žele da se priključe bazaru i izlože svoje proizvode, ali da joj se jave putem Fejsbuk mesindžera kako bi se, zbog propisanih mera, dogovorili oko prostora.

Pozivamo sve sugrađane da u nedelju obiđu bazar, osveže se limunadom ili zaslade nekim domaćim kolačem i na taj način pomognu da mali Oliver dobije neophodni lek.

Svi koji pak ne mogu da dođu mogu da pomognu slanjem SMS poruke – 848 na broj 3030 ili uplatom na neki od računa njegovih roditelja.

Broj tekućeg računa u Srbiji:

Ime: Jozsef J. Pal, Bajmok, Srbija

Broj računa: 220-4030000292835-45 (Prokredit banka)

IBAN: RS35 2204 0300 0029 2835 45

SWIFT: PRCBRSBG

Broj tekućeg računa u Mađarskoj:

Vlasnik računa: Bodnárné Nagy Tünde Olivér SMA

Broj računa: 11773346-03357813

IBAN: HU63 1177 3346 0335 7813 0000 0000

SWIFT KOD: OTPVHUHB

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime