Humanitarna akcija Uskrs na Paliću

 

Humanitarna akcija ,,Uskrs na Paliću“ održaće se na Veliku subotu, 15.aprila, od 11-13 časova na Velikoj terasi. Akcija je posvećena prikupljanju sredstava za našu sugrađanku Milicu Okobdžiju koja je obolela od neizlečive bolesti. Dvočasovni program namenjen je deci i roditeljima kao i svim zainteresovanim građanima.

 

Prema rečima Olivere Imbronović koordinatorke projekta, humanitarna akcija ,,Uskrs na Paliću“ održava se prvi put, a pored hotela Prezident, nosioci projekta su udruženje Jogi i preduzeće Park Palić.

U okviru akcije mališani će imati priliku da učestvuju u potrazi za Uskršnjim jajima i bojenju, čime će zajedno sa svojim roditeljima i svim zainteresovanim građanima doprineti humanitarnoj akciji.

Iz preduzeća Park Palić naglašavaju da humanitarna akcija ima višestruki značaj jer pored pomoći predstavlja dobar način za ,,oživljavanje“ Palića i isticanje turističkih kvaliteta.

 

Firma ,,Masterplast“ je donirala Uskršnje jaje napravljeno od stiropora visine 1.2m koje će obojiti likovna kolonija, a biće izloženo na licitaciji koja je vid prikupljanja novčanih sredstava za ozdravljenje naše sugrađanke.

 

Program je namenjen deci uzrasta od 3-11godina, a pored uvodnog muzičkog i animatorskog dela, sva deca će imati zadatak da traže oko tristotine jaja u krugu Velike terase na Paliću. Pobednik će biti onaj ko sakupi najviše jaja, a nakon sakupljanja jaja će biti kolektivno bojena i izložena, a time će pored humanitarnog biti ispunjen još jedan cilj manifestacije, a to je naglašavanje značaja Uskrsa.