недеља , 2 октобра 2022
Naslovna / Sport / Hokejaš Spartaka su aktivni iako u Subotici još nema leda

Hokejaš Spartaka su aktivni iako u Subotici još nema leda

Aktivnosti za hokejaše Spartaka su počele od 01.septembra, naročito za mlađe selekcije, sa sprovođenjem trenažnih procesa na ledenim površinama u susednoj Mađarskoj, kao i sa nastupima u kvalifikacijama za Prvenstvo Mađarske.
 
Iako se postavljanje leda na Gradskom klizalištu u Subotici očekuje tek u drugoj polovini novembra, ekipa HK Spartak je zbog daljeg napretka i usavršavanja, većeg broja kvalitetnijih utakmica, konstantnih aktivnosti, kao i praćenja ostalih timova u regionu, morala da krene sa „nomadskim“ hokejom, barem po pitanju treniranja na ledu i odigravanja utakmica/turnira u prvom delu sezone 2017/2018.
HK Spartak je postigao dogovor o saradnji sa ekipom HC Kiškoroš iz Mađarske o zajedničkom nastupu u selekcijama U12 i U14, u oba prvenstva (Srbije i Mađarske), dok su sve ostale selekcije ostale u samostalnom nastupu, sa tim da selekcije U8 i U10 takođe nastupaju i u Prvenstvu Mađarske i u Prvenstvu Srbije. Ekipa seniora će se takmičiti u sklopu BIHL (Balkan Ice Hockey League), takmičenje organizovano po turnirskom sistemu, zajedno sa nekoliko ekipa iz regiona.
 Najmlađe selekcije U8 i U10 su odradile prethodna dva vikenda svoje treninge od po 2,5h u ledenoj hali u Kiškorošu, kao priprema za nastup koji ih očekuje sledećeg vikenda (23 i 24 septembar) na velikom turniru otvaranja sezone u Budimpešti, na kojem učestvuje oko 50 ekipa iz cele Mađarske. U ove dve kategorije HK Spartak ima registrovano oko 30 dečaka i devojčica, koje su još u školi hokeja, ali koji svakodnevno vredno rade i treniraju i spremno iščekuju svoje nastupe na turnirima.
Selekcija U12 je u nedelju 17.09. odigrala svoju prvu utakmicu u sezoni u Prvenstvu Mađarske, gde su gostovali u Budimpešti ekipi MAC B, klub koji važi za jedan od najjačih u celoj Mađarskoj, sa izuzetnom razvojnom školom hokeja i sa fenomenalnim infrastrukturnim uslovima jer imaju led 10 meseci godišnje. Nažalost, trema, neiskustvo i nedovoljna uigranost su uzeli danak i zabeležen je prvi poraz u sezoni.
U12   MAC B – HK Kiškoroš/Spartak  10:5
Za zajedničku ekipu od subotičkih igrača su nastupali: Vučinić Vasilije, Antonijević Aleksandar, Pećerić Slaven, Nađ Mateja, Bukvić Nikita, Kuntić David, Nimčević Nemanja, Kukaras Luka, Prčić David. Trener: Jaramazović Zoran.
Selekcija U14 je u sklopu kvalifikacija za B1 Prvenstvo do sada odigrala već 4 utakmice u Mađarskoj i osvarila izuzetne 3 pobede (Debrecen 8:2, Kapošvar 7:3 i KSI SE 6:4) i samo 1 poraz (Sportorszag SC 5:11), i ostala im je samo još jedna utakmica u sklopu kvalifikacija protiv beogradskog HK Partizan, koji se takođe prijavio za takmičenje u Prvenstvu Mađarske. Ova utakmica je zakazana za subotu 23/09 u Dunaujvarošu. Konačni „povratak“ nekoliko subotičkih igrača u redove HK Spartak, u generaciji 2005/2006 koji su 2-3 sezone zbog boljih uslova i više leda proveli igrajući za segedinski Tisza Volan, dalo je i te kako opipljivih rezultata – ova generacija, koja je nosilac igre u ovoj zajedničkoj ekipi, ima odličnu šansu da zaigra sezonu 2017/2018 rame uz rame sa nekim od najboljih i najkvalitetnijih ekipa iz Mađarske i Rumunije, čime će steći ogromno iskustvo i veliki broj utakmica (36 samo u regularnom delu Prvenstva), što je u njihovom trenutnom uzrastu i periodu sportskog razvoja i te kako važan segment.
Za zajedničku ekipu U14 od subotičkih igrača su nastupili: Sabo Rac Albert, Kiš Matej, Kostić Luka, Pećerić Petar, Vučić Aleksa, Sabo Rac Maksim, Feher Čongor, Feher Balint, Šandor David, Antonijević Aleksandar, Bukvić Nikita, Pećerić Slaven i Kuntić David. Trener: Jaramazović Zoran.
Hvala svim predstvnicima medija koji izdvajaju svoj prostor i vreme da ga posvete i zimskim sportovima, od kojih hokej na ledu sigurno ima izuzetno dugačku tradiciju u Subotici gradu sportova, a mi ćemo se truditi da što bolje reprezentatujemo svoj klub i grad, gde god nastupali i igrali.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Posle dvonedeljne pauze nastavlja se borba na fudbalskim terenima

Posle dvonedeljne pauze ovog vikenda nastavlja se borba na fudbalskim terenima. U nastavku šampionata fudbaleri …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.