недеља , 5 децембра 2021
Naslovna / Sport / Hokej klub „Spartak“ izvestaj

Hokej klub „Spartak“ izvestaj

Prethodnog vikenda, 15-16.12.2018. Subotica je bila domaćin drugog ovosezonskog turnira u sklopu Junior Hockey League (JHL) za selekcije U13 i U16, koja je okupila ukupno 8 ekipa iz 4 kluba/grada i 3 različite države (HK Siscia/Sisak Hrvatska, HK Vukovi/Sarajevo BIH , HK Vojvodina/Novi Sad i HK Spartak/Subotica). Svaki klub je domaćin jednog ovakvog okupljanja u toku sezone i na svakom turniru se igra po principu „svako sa svakim“.

Iako je u subotu 15.12. tokom celog dana padao sneg koji je poprilično otežavao uslove za igru, satnica i raspored utakmica je maksimalno ispoštovan, a deca koja inače u svojim gradovima treniraju u zatvorenim halama su imali priliku da vide i lično „osete“ kako se nekada davno igrao hokej, kako izgleda pravi „winter classic“. Najvažnije je da su svi uživali i na ledu, i van njega. U nedelju 16.12. smo, sa druge strane, imali odlične uslove za igru, te su svi igrači mogli da prezentuju mnogo bržu i kvalitetniju igru, za prave hokejaške sladokusce.

HK Spartak je u svojoj selekciji U13 ostvario maksimalni učinak od sve tri pobede (Vukovi 3:2, Siscia 15:1 i Vojvodina 11:1) čime su zadržali prvo mesto na tabeli ovosezonskog takmičenja sa maksimalnim učinkom, dok je selekcija U16 zabeležila 1 pobedu (Vojvodina 7:1) i dva poraza (Siscia 0:3 i Vukovi 2:7), što ih je zadržalo na trećem mestu u ukupnom poretku.

Naš gost na samom turniru je bio i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama – Davor Štefanek , koji se fotografisao sa hokejašima U13 Vojvodine i Vukova, za dugu i lepu uspomenu.

Za HK Spartak U13 su nastupili: Konakov Novak, Vučunić Vasilije, Kukaras Luka, Kuntić David, Janković Ognjen, Popov Jovana, Penava Ognjen, Gladić Petra, Bem Karlo, Temunović Vanja, Gubičak Leon, Ponjavić Iva, Rajković Martin, Marton Leon, Lulić Marko, Rac Sabo Hanna, Poljaković Lana, Brestovac Relja, Kujundžić Nikola, Milodanović Filip i Benčić Mihajlo. Treneri: Kolarić Aleksandar, Pile Jacob.

Za HK Spartak U16 su nastupili: Vereš Sintia, Sudarević Luka, Đukanović Luka, Penava Veljko, Đorđević Aleksandar, Distl Džuliano, Katančić Erik, Horvacki Igor, Žikić Emilija, Vučić Aleksa, Sekulić Elena, Feher Čongor, Šandor David, Rac Sabo Lilla, Horvat Adam, Milodanović Ana, Benčić Anastasija, Stantić Sara, Stantić Dario, Karćaš Ana Marija i Vinčić Smiljana. Treneri: Brestovac Uroš i Gallagher Daniel.

 

U nedelju 16.12. selekcija U8 HK Spartak je nastupala u Baji (Mađarska) na turniru „C“ kategorije na kojem su odigrali ukupno 4 utakmice i sa skorom 3 pobede (Baja 5:2, Dunaujvaros 3:2, Pecs 8:2) i 1 nerešen rezultat (Segedin 2:2) uspeli da osvoje zasluženo prvo mesto. Već posle samo dve nedelje svakodnevnih treninga na ledu u svom gradu pokazuju se prvi znakovi napretka i poboljšanja u svim elementima igre, što je rezultiralo ovim lepim rezultatskim uspehom.

Za U8 HK Spartak su nastupili: Hajduković Jovan, Lakićević Vidak, Blažić Teodor, Kovač Nina, Boršoš Augustin, Mandić Petar, Mandić Marta, Kostić Vuk, Maravić Stefan i Simić Ljubinka. Vođa ekipe: Kovač Norbert.

 

Već narednog vikenda u Subotici će se održati Erste turnir „Liga budućih šampiona“ za selekcije U8 i U10 u sklopu Prvenstva Srbije, dok će seniori HK Spartak ugostiti reprezentaciju BIH sa dve sparing prijateljske utakmice (subota uveče i nedelja popodne) u sklopu njihovih priprema za odlazak na Svetsko prventsvo III Divizije, dok selekcije U12 i U14 igraju svoje utakmice u Mađarskoj

O autoru sinisa

Pogledaj i sledeće

Gradonačelnik Subotice sastao se sa predstavnicima Rvačkog kluba „Spartak“

Povodom osvajanja titule ekipnog šampiona Srbije, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se sa rukovodstvom, trenerima …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *