HK Spartak

HK Spartak je prethodnog vikenda, u subotu i u nedelju (11/12.novembar 2017.) nastupio na svojim redovnim takmičenjima (turniri i utakmice) u sklopu Prvenstva Srbije i Prvenstva Mađarske.
Selekcija U8 je nastupila na turniru u mađarskom Kiškorošu, i to sa svoje dve ekipe (ukupno 20 dečaka i devojčica). Obe ove ekipe su na turniru odigrale po 4 utakmice i zabeležile po nekoliko pobeda, poraza i nerešenih rezultata, ali je u ovom uzrastu najbitnije da su odigrali svoje „takmičarske“ utakmice i da se sve više navikavaju na pravila i način igre.
Za U8 su nastupili: Poljaković Filip, Anđelković Luka, Budinčević Petar, Iveljić Matija, Lukić Dunja, Popov Novak, Ponjavić Andrija, Rajković Marjan, Boršoš Augustin, Gladić Ramona, Kovač Nina, Sabo Rac Emil, Marton Erik, Kostić Vuk, Krstin Ognjen, Milanko Danilo, Mandić Antonija, Bjelan Mitja, Ivanov Lena i Nakarada Noa. Trener: Kolarić Aleksandar.
Selekcija U10 je nastupila na Erste Bank – Liga budućih šampiona, turnir u Novom Sadu u sklopu Prvenstva Srbije, na kojem je učestvovalo ukupno 6 ekipa, igralo se svako sa svakim i „desetke“ Spartaka su zabeležile 3 pobede i 2 poraza, što je u ukupnom plasmanu bilo dovoljno za 3.mesto.
Sastav U10: Konakov Novak, Bem Karlo, Temunović Vanja, Penava Ognjen, Miladinović Stefan, Brestovac Relja, Benčić Mihajlo, Milodanović Filip, Kujundžić Nikola, Marton Leon, Gubičak Leon, Nimčević Andrej, Gladić Petra i Popov Jovana. Trener: Brestovac Uroš.
Selekcija Spartaka U12 je nastupila u kombinovanom sastavu sa ekipom Kiškoroša u sklopu „B“ Prvenstva Mađarske, na izuzetno jakom gostovanju u Budimpešti, protiv domaće ekipe UTE. U vrlo napetom i neizvesnom meču, punom grube igre i nesportskog ponašanja, naročito od strane domaćih igrača, a koje sudije nisu adekvatno sankcionisale, došlo je do podele bodova, postignutim rezultatom  3:3  (1:1 0:1 2:1), a sva 3 gola za Spartak/Kiškoroš su postigli subotički igrači (Kuntić David 1 gol, Antonijević Aleksandar 2 gola).
Sastav U12, igrači iz Subotice: Antonijević Aleksandar, Janković Ognjen, Kukaras Luka, Kuntić David, Nađ Mateja, Pećerić Slaven i Vučinić Vasilije. Trener: Jaramazović Zoran.
Selekcija U14 je nastupila takođe u Budimpešti, protiv domaćeg Ferencvaroša, u sklopu „B“ Prvenstva Mađarske, i na žalost doživela drugi vezani poraz u ovom takmičenju od trenutno kvalitetnijeg sastava rezultatom 6:1 (1:0 4:0 1:1). Jedini pogodak za ekipu Spartak-Kiškoroš je postigao Sabo Rac Maksim.
Sastav U14, igrači iz Subotice: Sabo Rac Albert, Pećerić Petar, Kostić Luka, Kiš Matej, Sabo Rac Maksim, Pećerić Slaven, Antonijević Aleksandar, Feher Balint, Feher Čongor, Rac Sabo Lilla, Šandor David i Vučić Aleksa. Trener: Jaramazović Zoran.
Selekcije U16 i U12C, ukupno 21 igrač/ica, su u subotu 11.11. odradile dvoiposatni trening na ledu u ledenoj hali u Kiškorošu, kao pripremu za odlazak na prvi dvodnevni ovosezonski turnir JHL (Junior Hockey League) koji ih očekuje za sledeći vikend u Novom Sadu, a na kojem će pored subotičkog Spartaka i domaće Vojvodine još učestvovati i HK Siscia (Sisak, Hrvatska) i HK Vukovi (Sarajevo, BIH). Na ovom treningu nam se u stručnom radu priključio i trener iz SAD, Joey Fabec, koji je preko nastavka saradnje sa organizacijom „Hockey Without Borders“ stigao u Evropu i trenutno pomaže u radu sa ekipom HC Kiškoroš, a čim bude postavljena ledena ploča na Gradskom klizalištu u Subotici on će se priključiti svakodnevnom radu u našem klubu i gradu.
Ekipa Spartaka veterani, u sklopu Prve B lige prvenstva Srbije u sredu, 15.11. igra utakmicu drugog kola u Novom Sadu protiv domaćina, HK Vojvodina.