HK Spartak i Girls Global Game 2017

Dragi sportski prijatelji,
 
U prilogu se nalazi nekoliko fotografija sa desavanja u kojima su prethodnoig vikenda učestvovali hokejaši i hokejašice HK Spartak.
 
U subotu 18.02.2017. sa početkom u 13:00h u Novom Sadu je bio zakazan početak utakmice između ekipa Girls Serbia Plavi i Girls Serbia Beli, dve ekipe sastavljene isključivo od devojčica iz Srbije (Subotica, Novi Sad i Beograd), a u sklopu globalne manifestacije koju je organizovao IIHF (Svetska hokejaška federacija). HK Spartak je na ovoj manifestaciji predstavljalo čak 10 devojaka/devojčica. Više o tome možete da pročitate na:
 
Devojke iz HK Spartak koje su bile deo ovog dešavanja su: VEREŠ SINTIA, RAC SABO LILLA, VINČIĆ SMILJANA, SEKULIĆ ELENA, BENČIĆ ANASTASIJA, VAŠTAG IVETT, STANTIĆ SARA, MILODANOVIĆ ANA, GLADIĆ PETRA I RAC SABO HANNA. Trener: Brestovac Uroš
U nedelju 19.02.2017. u Beogradu je odigran četvrti ovosezonski turnir u sklopu U8 Erste bank – Liga budućih šampiona, na kojem je najmlađa takmičarska selekcija HK Spartak zauzela treće mesto posle 2 pobede, 2 nerešena rezultata i 1 poraza.
Spartak – Partizan 0:3
Spartak – Red Team 5:0
Spartak – Vojvodina  7:0
Spartak – NS Stars  3:3
Spartak – Crvena Zvezda  1:1
Sastav HK Spartak: Vojnić Nemanja, Kujundžić Nikola, Brestovac Relja, Benčić Mihajlo, Marton Leon, Miladinović Stefan, Gubičak Leon, Popov Jovana, Popov Novak, Sabo Rac Emil, Anđelković Luka i Mandić Antonija. Trener: Brestovac Uroš
Spartakova „osmica“ je posle poraza na samom startu turnira od realno komletnije ekipe Partizana, nastavila niz sa dve pobede i potom u dve poslednje utakmice koje su i odlučivale o konačnom plasmanu na turniru, u oba susreta bila bolji protivnik, stvarali više šansi pred golom suparnika, imali rezultatsku prednost, ali u oba susreta su u poslednjoj minuti utakmice primili gol i završili sa nerešenim rezultatom. Ovo je u svakom slučaju lepo i potrebno sticanje iskustva za one mlađe igrače u ovoj selekciji, koji i sledeće sezone ostaju u U8, i to je jednostavno proces koji mora da se prođe, bez obzira na ostvareni rezultat i plasman.
Hvala na Vašem vremenu i medijskom prostoru.
Sa poštovanjem.
Sportski pozdrav.