Hemijsko-tehnološka škola zahvaljujući projektu „Regionalni čelendž fond“ dobija nove mašine

Hemijsko-tehnološka škola dobila je blizu 200.000 evra kroz projekat „Regionalni čelendž fond“ za kupovinu najsavremenijih pekarskih i poslastičarskih mašina i uređaja.

Hemijsko-tehnološka škola opremiće svoje prostorije najsavremenijim mašinama, uređajima i aparatima za pekarstvo i poslastičarstvo, zahvaljujući projektu “Regionalni čelendž fond“. Vrednost projekta je blizu 200.000 evra, a cilj je da učenici, po završetku školovanja, odmah budu konkurenti i traženi na tržištu rada, rekao je direktor ove obrazovne ustanove, Nikola Matković.

Konkurencija je bila izuzetno velika, bilo je 205 aplikacija iz 6 država regiona, objašnjava sagovornik i navodi da ih sada očekuje potpisivanje ugovora, a potom i sama realizacija projekta. Osim novih mašina, uređaja i aparata u školi će, zahvaljujući dobijenim sredstvima, biti obnovljene i prostorije u kojima će novi uređaji biti smešteni.

Projekat „Regionalni čelendž fond“ finansira Nemačko savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj preko Nemačke razvojne banke.