Hemijska škola obeležila Dan žena modnom revijom

 

U Hemijsko-tehnološkoj školi organizovan je prvi po redu ,,Fashion day“-dan za modu i na taj način je obeležen Dan žena uz bogat revijalni, izložbeni i promotivni deo programa. Na reviji svoje kreacije predstavili su učenici škole, kao i bivši učenici koji su sada veoma uspešni u tom poslu, stoga su na pet gostujućih revija predstavljeni modeli: Dragoljuba Kujunđžića, Klaudije Pal, Julije Francisković, Sande Benčik i Mone Laslo.

Modelar odeće je, prema rečima kreatora nekih od prezentovanih modela, najkreativnije zanimanje i pravi izbor za nekoga ko voli modu. Učešće na prvom Fashion day i prezentacija sopstvenih radova bila je čast i zadovoljstvo prema rečima učesnika.

Prema rečima prefesorke Kate Suknović, koja je bila zadužena za organizaciju modne revije odnosno prvog Dana mode, učenici-mladi modni kreatori su se veoma uspešno snašli u svojim ulogama. Pored učenika koji pohađaju smer ,,Modelar odeće“ na reviji su učestvovali i bivši učenici koji su sada veoma uspešni u tom poslu.

Cilj revije, osim obeležavanja Dana žena, bio je i prezentacija novog obrazovnog profila modelar odeće. Prezentacija najkreativnijeg obrazovnog profila ,,Modelar odeće“ je veoma važna s obzirom da je prema rečima direktora škole Nikole Matkovića to posao kojim će se buduće generacije učenika veoma uspešno baviti.