Hapšenja zbog nedela protiv polne slobode, braka i porodice

U više odvojenih akcija na teritoriji Srbije policijski službenici, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana u cilju suzbijanja krivičnih dela izvršenih protiv polne slobode i protiv braka i porodice uhapsili su 41 osobu.
Tokom policijske akcije u Subotici uhapšene su dve osobe, dok je protiv dve osobe podignuta samo krivična prijava.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su N.P. (1977) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nasilje u porodici i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
On se sumnjiči da je pretio svojim roditenjima i isterao ih iz porodične kuće, a potom i napao interventnu patrolu policije koja je izašla na lice mesta.
Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Policija u Subotici uhapsila je i S.T. (1984) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo obljuba nad detetom.
On se sumnjiči da je obljubio maloletnog dečaka.
Osumnjičeni je priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

Po nalogu nadležnog tužilaštva pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, podneli su krivičnu prijavu protiv četrdesetpetogodišnjaka zbog postojnja osnova sumnje da je počinio krivično delo polno uznemiravanje.
Osumnjičeni se tereti da je pred oštećenom, koju je prevezao taksi vozilom, skinuo pantalone i uhvatio je za ruku, nakon čega je ona pobegla.

Podneta je i krivična prijavu protiv tridesetdevetogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici.
Osumnjičeni se tereti da je pretio supruzi i gađao je stvarima iz kuće.