Hapšenja u Subotici

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu – Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije, uhapsili su A.B. (1969) iz Subotice, poreskog službenika Poreske uprave, rukovodioca u Odseka Kanjiža, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je ona, u periodu od 2012. do 2018. godine iskorišćavanjem svog službenog položaja, sačinjavala rešenja kojima se odobrava povraćaj više plaćenog poreza na prenos apsolutnih prava i porez na nasleđe i poklon sa neistinitim podacima. Na osnovu tih rešenja je, kako se sumnja, 9.110.913 dinara prebačeno je sa računa javnih prihoda na njene tekuće račune.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, uhapsili su S.I. (1979) iz okoline Bačke Topole, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara.

Sumnja se da je on, početkom 2018. godine, jednu ženu doveo u zabludu i pod pretnjom, prisilom i lažnim obećanjem naterao je da potpiše ugovor o zajmu, po kome njeno navodno dugovanje iznosi 35.100 evra, umesto 4.300 evra stvarnog duga.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, podneli su krivičnu protiv menadžera ekspoziture jedne banke u Subotici, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo odavanje poslovne tajne.

On se tereti da je podatke o novčanom saldu na računu pojedinih klijenata banke u kojoj je bio zaposlen, prosleđivao drugim poslovnim bankama, u cilju preuzimanja klijenata.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četrdesetogodišnje žene iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila tri krivična dela prevara.

Kako se sumnja, ona je u 2016. godini, lažnim predstavljanjem kao osoba koja ima određene veze u Mađarskoj ambasadi u Budimpešti, dovela i održavala u zabludi tri državljanina Srbije da će im omogućiti rešavanje postupka dobijanja državljanstva Mađarske na zakonit način, iako je znala da tu obećanu radnju ne može da ispuni niti je ispunila. Za tu uslugu od oštećenih je uzela 7.600 evra.