HAPPY HOCKEY DAYS – SARAJEVO 2017 (HK SPARTAK)

Dragi sportski prijatelji,

HK Spartak je sa svojim selekcijama U8, U10, U12 i seniori, kao i sa devojcicama u sklopu ekipe Girls Serbia učestvovao na velikom 7. međunarodnom turniru „HAPPY HOCKEY DAYS 2017“ koji se održao u Sarajevu/BIH, od 10/02-12/02/2017.

Već tradicionalno uzvratno druženje sa ekipom HK Vukovi iz Sarajeva je ove godine okupilo oko 60 hokejaša i hokejašica iz Subotice koji su prethodni vikend demonstrirali svoje hokejaško znanje u odmeravanju snaga sa klubovima iz regiona, u Olimpijskoj zimskoj dvorani Zetra, gde su 1984.godine održane ZOI.

Najmlađi hokejaši Spartaka su osvojili visoko drugo mesto na turniru, u konkurenciji 7 ekipa, sa samo jednim porazom, i to u finalu protiv ekipe HK Mladost iz Zagreba. Ovi mališani su oduševili svojim trudom i zalaganjem, kao i pravom kolektivnom igrom, koja im je na kraju i donela zaslužene srebrne medalje na turniru.

Sastav HK Spartak: Konakov Novak, Kujundžić Nikola, Brestovac Relja, Benčić Mihajlo, Milodanović Filip, Gubičak Leon, Batanjac Uroš, Popov Novak, Sabo Rac Emil i Nimčević Andrej. Treneri: Alex Parker i Kolarić Aleksandar.

Selekcija U10 je posle nešto slabijeg izdanja prvi dan turnira, gde su zabeležili po 2 pobede i 2 poraza, drugi dan dodala gas i sa 3 pobede i 1 porazom zauzela 4.mesto u konkurenciji 9 ekipa, što je možda za nijansu slabiji rezultat od onoga što ova talentovana generacija može i treba da pruži.

Sastav HK Spartak: Konakov Novak, Vučinić Vasilije, Janković Ognjen, Kuntić David, Pećerić Slaven, Nimčević Nemanja, Lulić Marko, Bem Karlo, Penava Ognjen, Nađ Mateja, Temunović Vanja, Prčić David i Kukaras Luka. Treneri: Parker Alex i Kolarić Aleksandar.

Selekcija U12 je nastupila na turniru sa ukupno 3 ekipe (HK Siscia iz Siska, HK Vukovi iz Sarajeva i HK Spartak), gde se igralo svako sa svakim po dva puta, u subotu i u nedelju. HK Spartak je zabeležio sve četiri pobede (od čega po jednu nad obe ekipe posle nerešenog rezultata u regularnom delu meča, te posle boljeg izvođenja penala), što je bilo dovoljno za, pomalo iznenađujuće, 1.mesto na ovom turniru.

Sastav HK Spartak: Đukanović Luka, Vereš Sintia, Vučić Aleksa, Sabo Rac Maksim, Bukvić Nikita, Vinčić Smiljana, Rac Sabo Lilla, Sekulić Elena, Vučinić Vasilije, Lulić Marko, Kuntić David, Pećerić Slaven, Milodanović Ana, Stantić Sara, Stantić Dario, Vaštag Ivett, Bem Karlo i Kukaras Luka. Trener: Brestovac Uroš.

Devojčice iz HK Spartak su zauzele svoje mesto i imale značajne uloge, bile nosioci igre u svojim ekipama GIRLS SERBIA U9 i U11, koje su u obe kategorije igrale protiv dečaka, i obe su zauzele zlatnu sredinu u ukupnom plasmanu. Ovo je za njih svakako odličan način za sticanje samopouzdanja i iskustva, za dalje nastupe u sklopu samostalnih nastupa i regionalne ženske hokejaške lige koja planira da se pokrene u skoroj budućnosti.

Devojčice iz HK Spartaka: Vereš Sintia, Rac Sabo Lilla, Vinčić Smiljana, Sekulić Elena, Milodanović Ana, Stantić Sara, Vaštag Ivett, Miklenović Mellanija, Benčić Anastasija, Gladić Petra, Rac Sabo Hanna, Gladić Ramona, Mandić Antonija i Popov Jovana. Trener: Jacqueline Leclere

Seniori Spartaka su u sklopu nastavka BIHL odigrali dve utakmice sa ekipom HK Vukovi iz Sarajeva, i zabeležili 2 poraza (1:3 i 3:6), pošto su otišli u oslabljenom sastavu u odnosu na prethodni vikend i nastupa na turniru u Subotici, dok je sa druge strane domaća ekipa bila silno motivisana i pojačana sa nekoliko iskusnijih i starijih igrača.

Sastav HK Spartak: Alaker Erik, Vidaković Igor, Kolarić Aleksandar, Kojić Miloš, Tancoš Tamaš, Rackov Viktor, Pejović Nemanja, Zwick Andrej, Subotić Srđan, Dulić Uglješa, Parker Alex, Gergelj Danijel, Peter Alen, Pavlović Filip i Nešić Mate. Trener: Brestovac Uroš.