Grčka i dalje najpopularnija destinacija među Subotičanima

Sezona letovanja je počela , a kada su u pitanju Subotičani, omiljena destinacija kako navode turistički radnici i dalje ostaje Grčka, a od ove godine primetan je i porast interesovanja za letovanje u Egiptu.
Mnogi sugrađani započinju pripreme za letovanje, dok su se neki već i vratili sa odmora. Na izbor destinacije najviše utiče cena, ali i lokacija u zavisnosti da li se putuje sa porodicom, prijateljima ili u paru. Pojedini građani letovanje organizuju sami dok drugi idu preko agencija. Neki od Subotičana sa kojima smo razgvarali već tradicionalno idu na određene destinacije, dok drugi još uvek razmatraju opcije.
Iz turističkih agencija navode da je najtraženija, ali i najpovoljnija destinacija i ove godine Grčka, cena aranžmana van sezone po osobi kreće se od 100 evra, dok je u sezoni od 200 evra. Jedan od razloga koji utiče na popularnost ove destinacije pored cene, svakako jeste i trajanje letnje sezone koja počinje u maju i traje do septembra, navode iz turističke agencije. Destinacija koja se od ove godine sve više prodaje je Egipat. Interesovanja za letovanje, ali i cene za ovu godinu iste su kao i prethodnih par godina, dok su destinacije u Srbiji kada su u pitanju putovanja u toku leta manje tražene.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime