Gradonačelnik Subotice u poseti Gračanici

U okviru posete opštini Gračanica povodom Dana opštine, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sa saradnicima sastao se danas sa predsednikom opštine Srđanom Popovićem, a nakon toga prisustvovao je polaganju kamena temeljca za izgradnju kuće porodici Nemanje Stevića iz Sušice koji je nedavno smrtno stradao u saobraćajnoj nesreći. Srđan Popović je položio kamen temeljac za petu od ukupno šest kuća koliko će opština Gračanica izgraditi do kraja godine.Кamen temeljac za izgradnju porodične kuće samohranoj majci Кatarini, koja će u njoj odgajati troje male dece, osim predsednika Popovića položili su i zamenik direktora Кancelarija za Кosovo i Metohiju Damjan Jović, predsednik privremenog organa SG Prištine Ljubinko Кaradžić i Branimir Stojanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede Vlade Srbije.

– Jedan od prioriteta jeste utemeljenje naših porodica na ovom prostoru i nećemo stati dok krov nad glavom ne dobije svaka porodica kojoj je to potrebno – kazao je Popović.

Damjan Jović se zahvalio opštini Gračanica koja, po njegovim rečima, svakoga dana pokazuje brigu, pažnju i odgovornost za porodice i ukazao na jedinstvo i slogu koju i ovom prilikom iskazuju zajedničkom saradnjom Subotica i Gračanica.

– Ovo je samo jedna u nizu kuća koja će i opština, i Republika Srbija, i mi svi zajedno graditi. Sa nama su danas ovde i kolege iz najsevernijeg srpskog grada, Subotice, što samo svedoči o onome što nam je nekada najviše nedostajalo, a čega danas sve više imamo, a to su sloga i jedinstvo. Srećom, imamo i sve više mogućnosti da pomažemo i porodice, i škole, i obdaništa, i sve ono što je neophodno da bi naš narod ovde svakim danom sve bolje živeo – kazao je Jović.