Gradonačelnik ocenio godinu koja je na izmaku

Ovo je jedna od najboljih godina po pitanju budžeta u istoriji ovog grada, ocenio je gradonačelnik Stevan Bakić dodajući da je u ovoj godini u Subotici ostvarena jedna od do sada najvećih insvesticija otvaranje nemačke fabrike “Bojsen”. Gradonačelnik je sumirajući godinu koja je izmaku istakao i značaj izgradnje i rekonstrukcije pruge Subotica- Segedin kao i izgradnju brze pruge Beograd-Budimpešta ističući da će završetkom ovih radova Subotica postati tačka spajanja Srednje i Južne Evrope po pitanju železničkog transporta.

Osvrćući se na godinu koja je na izmaku, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić istakao je da je budžet koji je planiran za ovu godinu, a koji je planiran izuzetno restriktivno i odgovorno uvećan za 1,6 milijardi dinara. Naime, osnovni budžet za 2021. godinu planiran je u iznosu od 6,37 milijardi dinara, zatim je rebalansom u septembru podignut na 7,26 milijardi, da bi drugim rebalansom od 2.decembra ove godine došao na cifru od 7,43 milijarde dinara.

Osvrćući se na investicije koje su realizovane u našem gradu tokom ove godine, gradonačelnik je kao najznačajniju istakao otvaranje pogona nemačke kompanije “Bojsen” u novembru ove godine. Ova kompanije proizvodi izduvne sisteme za automobilsku industriju, a planom je predviđeno da u ovoj firmi do 2024. godine bude zaposleno 507 ljudi.

Posebnu pažnju gradonačelnik je posvetio projektu ulaganja u železnicu i istakao da će 2021. ostati u istoriji grada zabeležena, jednako kao i 1869. kada je železnica došla u Suboticu i započela njen dinamičan razvoj. Gradonačelnik je istakao da će nakon završteka radova na prugama Subotica opet postati železničko čvorište koje povezuje Srednju i Južnu Evropu. Gradonačelnik je za narednu godinu najavio rekonstrukciju Opšte bolnice, kao jedan od najvećih projekata u oblasti zdravstva. Među ostalim temama na koje se osvrnuo bila su i pitanja ekologije, obrazovanja kao i o ulaganja u infrastrukturu u gradu na šta je utrošeno 232 miliona dinara što je rekord u poslednjih 10 godina.