Gradonačelnik obišao povređenu N.P.

Gradonačelnik Stevan Bakić posetio je jutros u Opštoj bolnici N.P., Subotičanku koja se oporavlja od teških povreda zadobijenih od ujeda čopora pasa.

Juče u ranim jutarnjim časovima čopor pasa izujedao je pedesetpetogodišnju N.P. Kod glavne autobuske stanice. Nesrećna žena je primljena u Bolnicu sa višestrukim povredama po telu. Po rečima lekara, N.P. Je u stabilnom stanju, bez povreda opasnih po život.

Gradonačelnik Stevan Bakić obišao je u toku prepodneva napadnutu ženu koja se oporavlja u Opštoj bolnici. Gradonačelnik je obećao svaki vid podrške nesrećnoj ženi i uputio apel svim sugrađanima da redovno obaveštavaju nadležne službe o psima lutalicama,a pozvao je i vlasnike pasa da ih ne napuštaju, jer na taj način ne samo da krše zakon već i ugrožavaju živote svojih sugrađana. Gradonačelnik Bakić je apelovao i na pravna lica da obezbede sve veće prostore kako bi onemogućili psima lutalicama da nalaze utočište u tim prostorima.

Po rečima sekretara Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj, Radoslava Vukelića, ovaj sekretarijat zajedno sa JKP “Čistoća i zelenilo” intenzivno radi na sprovođenju svih zakonksih odredbi koje su im na raspolaganju u cilju suzbijanja uticaja pasa lutalica, a ono što stvara problem na terenu jeste nesavesno držanje pasa. On je istakao da se za čoporom pasa koji je napao N.P. intenzivno traga, ali da još uvek nisu uhvaćeni.

Grad je Subotičanima u 2019. godini isplatio odštetu zbog ujeda pasa lutalica u vrednosti od oko 7 miliona dinara, dok je u 2020. godini za istu namenu isplaćeo oko 3,3 miliona dinara.