Gradonačelnik obišao bebu rođenu na Dan grada

U subotu, na Dan grada, Subotica je postala bogatija za još jednog stanovnika, a gradonačelnik Bogdan Laban, juče je, u subotičkom porodilištu, obišao Agotu Koce koja je na Dan grada na svet donela malog Zolana. Tom prilikom, gradonačelnik je majci uručio plaketu i vaučer za kupovinu.

Na Dan grada, u subotu, u 8:20h na svet je došao još jedan Subotičanin. Agota Koce rodila je dečaka Zolana, teškog preko 3,5 kg i dugačkog 50 cm, a nju je obišao gradonačelnik Bogdan Laban i uručio joj plaketu i vaučer za kupovinu.

Ove godine, do 1. septrmbra, u subotičkom porodilištu rođeno je 968 beba, a bilo je 947 porođaja, naveo je načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice, dr Aleksandar Radulović.

Gradonačelnik je istakao da će Grad Subotica i u budućnosti, kroz razne pronatalitetne mere, pomagati porodicama iz Subotice, a dr Radulović zahvalio se lokalnoj samoupravi na podršci koju pruža parovima koji se bore za potomstvo i omogućava im da se, kroz proces vantelesne oplodnje, ostvare u roditeljskoj ulozi.