Gradonačelnik Bakić uručio poklone predsednika Vučića predstavnicima hrvatske zajednice u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić iznenadio je poklonima i čestitkom predstavnike hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, navodi se u objavi Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

Predsednik Srbije je juče, 22. decembra, čestitao predstojeće božićne i novogodišnje praznike predsedniku Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislavu Žigmanovu i predsednici Hrvatskog nacionalnog saveta (HNV) Jasni Vojnić. Prigodnu čestitku i poklon paket, u predsednikovo ime, uručio je gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić.

Iznenadna poseta gradonačelnika Bakića i pažnja iskazana od strane predsednika Vučića pokazuju nastavak napretka interesa Republike Srbije prema predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Republici Srbiji, a takođe predstavljaju snažan simbolični gest uvažavanja i pozitivne politike priznavanja – ističu u DSHV-u.

Gradonačelnik je poklon uručio i predsednici HNV-a Jasni Vojnić, koja se zahvalila Vučiću na pažnji i poručila da je želja ustanove kojom rukovodi da se nastavi razvoj dobrih odnosa hrvatske nacionalne manjine sa Republikom Srbijom.

Iskazana pažnja predsednika Vučića i lična poseta gradonačelnika Bakića poruka je nastavka dobre saradnje tela vlasti Republike Srbije i hrvatske nacionalne manjine koja u njoj živi i deluje. Ovaj gest simbolično predstavlja nastavak unapređivanja odnosa koji su u protekloj godini značajno ojačani, pa su Hrvati u Srbiji postali vidljiviji i zapaženiji na lestvici državnih interesa i prioriteta – poručuju iz HNV-a.