Gradonačelnik Bakić u poseti porodicama Krstić i Probojčević

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić posetio je danas, poštujući sve epidemiološke mere, dvogodišnje četvorke – Melaniju, Dimitrija, Božidara i Zaharija, njihovog brata Vasilija (10) i roditelje Miru (31) i Mladena (41) Кrstića, a potom i porodicu Probojčević: supružnike Eminu (35) i Gorana (39) koji su krajem septembra 2020. godine dobili trojke – Emu, Saru i Relju. Gradonačelnik Bakić je porodicama Кrstić i Probojčević uručio poklon-kartice, prigodne pakete podrške u vidu pelena i dohrane za bebe i igračke, ističući da će Grad Subotica, i sistemski i kroz pojedinačne akcije, ovakve porodice podržavati ne samo kada se deca rode nego i kroz njihovo odrastanje i školovanje.

Gradonačelnik Bakić je rekao da su 2018. godine srca svih Subotičana osvojile četvorke porodice Кrstić, da su Melanija, Dimitrije, Božidar i Zaharije sad razigrana dečica koja su napunila dve godine i da su bračni parovi Кrstić i Probojčević četvorke i trojke dobili putem Programa vantelesne oplodnje koji je, u okviru mera naše pronatalitetne politike, sufinansirala Pokrajinska vlada. Naglasio je da ni u vrlo restriktivnom gradskom budžetu za 2021. godinu, u kojem su drastično smanjeni izdaci za razne namene, ni za jedan dinar nisu umanjeni programi socijalne i dečje zaštite.

„Za te potrebe opredeljeno je 332 miliona dinara, tako da će se jednokratna pomoć od 15.000 dinara za svaku trudnicu i roditeljski dodatak za prvo dete od 10.000 dinara i dalje redovno isplaćivati. “