Gradonačelnik Bakić: Grad će i ubuduće podržavati rad Udruženja slepih i slabovidih

Udruženje slepih i slabovidih Subotice u subotu je na Paliću svečano obeležilo jubilej sedamdeset godina postojanja. Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, predsednik Saveza slepih i slabovidih Srbije Milan Stošić, predsednik Nacionalnog sportskog saveza slepih i slabovidih Petar Vranjković i sekretar Saša Božić, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti Jasmina Stevanović, gosti iz BiH, Hrvatske, Mađarske i brojni članovi Udruženja u Subotici.

Pozdravljajući prisutne predsednik Udruženja slepih i slabovidih Subotice Veso Avram podsetio je  na podršku koju Udruženje ima od grada i zahvalio se gradonačelniku Bakiću na kako je rekao, izdašnoj pomoći Udruženju slepih i slabovidih. Obraćajući se prisutnima gradonačelnik Stevan Bakić, kome je ovom prilikom uručena zahvalnica Udruženja za veliki doprinos i podršku u saradnji, zahvalio se članovima Udruženja i rekao da će Grad nastaviti da ih podržava.

“Drago mi je što ste nas okupili večeras, da obeležimo i proslavimo veliki i značajan jubilej na koji ovaj grad može da bude ponosan – sedam decenija postojanja i rada vašeg Udruženja. Čestitajući vam jubilej 70. godišnjicu istakao bih da je Subotica oduvek poklanjala veliku pažnju osobama sa invaliditetom tako da ne čudi bogata tradicija koju obeležava vaše Udruženje. Poslednjih godina grad Subotica i država Srbija daju ogromnu podršku Udruženju slepih i slabovidih, a tako će biti i ubuduće. Mi ćemo se truditi da pomognemo gde god možemo i unapredimo sve ono što može da obezbedi slobodnije kretanje, bolje obrazovanje i sigurnije radno angažovanje članova Udruženja. Najbitnije je da je saradnja izuzetna, a naša je  obaveza kako lokalne samouprave tako i Udruženja da zajedničkim angažovanjem u narednom periodu omogućimo što bolje uslove za sve članove Udruženja. Zahvaljujem vam se na pozivu da budem sa vama ovde večeras”, rekao je gradonačelnik Bakić.

Predsednih Saveza slepih i slabovidih Srbije Milan Stošić rekao je da je subotička organizacija slepih i slabovidih jedna od 45  članova porodice u  Savezu slepih i slabovidih Srbije.