Gradonačelnik Bakić: Apelujem na građane Subotice da se i dalje ponašamo odgovorno

Na bolničkom lečenju u Кovid delu Opšte bolnice Subotica trenutno se nalazi ukupno 25 pacijenata. U Кovid jedinici intenzivnog lečenja dva pacijenta nalaze se na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

Gradonačelnik Stevan Bakić je, osvrćući se na trenutnu epidemiološku situaciju u našem gradu, izrazio zahvalnost svim građanima Subotice koji se ponašaju odgovorno i u skladu sa merama i preporukama Republičkog kriznog štaba i Gradskog štaba za vanredne situacije.

„Podaci ukazuju na to da poštujemo preporučene preventivne mere i da brinemo o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih, ali ne smemo da se opustimo. Zato molim naše sugrađane da se i dalje ponašamo odgovorno, da budemo disciplinovani, da jedni od drugih održavamo preporučeno rastojanje, da nosimo maske i rukavice i da se suzdržimo od organizovanja raznih proslava. Briga o našim nastarijim sugrađanima i dalje je primarna, jer su oni najranjivija kategorija. Brinemo i o mlađoj populaciji na koju apelujem da se ne okupljaju u većem broju u zatvorenom prostoru, s obzirom na to da i mlađi ljudi oboljevaju od COVID-19. Zahvaljujem se i lekarima, medicinskom i nemedicinskom osoblju koji tokom pandemije korona virusa svakodnevno rizikuju živote i bore se za sve nas“, naglasio je gradonačelnik Bakić.