среда , 8 децембра 2021
Naslovna / Društvo / Građevinski materijal za 37 izbegličkih porodica

Građevinski materijal za 37 izbegličkih porodica

U Velikoj većnici Gradske kuće 37 izbegličkih porodica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje su se nastanile u Subotici, dobilo je ugovore za dodelu paketa građevinskog materijala. Svaka od ovih porodica dobiće paket građevinskog materijala za renoviranje stambenog prostora u vrednosti od 9000 evra. Uručena pomoć je realizovana kroz Podprojekat 5 Regionalnog stambenog projekta.

Nada Đukanović je sa svojom porodicom 90-tih godina prošlog veka izbegla iz Bosne i Hercegovine i pronašla utočište u Subotici. Više od 2 decenije Nada sa porodicom živi u staroj kući u Aleksandrovu ,a ovo je prvi put da su za sve vreme koliko borave u našoj zemlji dobili bilo kakvu pomoć.

Uručivanje ugovora za dodelu paketa građevinskog materijala za 37 izbegličkih porodica realizovano je kroz Regionalni stambeni projekat, višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu. Vrednost projekta čiji su ugovori uručeni danas je 270.000 evra. Komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije, Vladimir Cucić naš grad ističe kao dobar primer jer je, kako je istakao, u poslednje 3-4 godine urađeno dosta po pitanju rešavanja stambenog pitanja izbegličkih porodica.

Gradonačelnik Bogdan Laban podsetio je da su u februaru prošle godine uručeni ključevi seoskih kuća za 37 izbeglih i prognanih lica, kao i da je Subotica aktivno uključena u procese i projekte koji se tiču trajnog stambenog zbrinjavanja ovih lica.

U povereništvu za izbeglice i migracije Grada Subotice registrovano je 13600 izbeglih i progranih lica sa teritorije bivše Jugoslavije.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

U parku na Prozivci zasađena su stabla u okviru projekta “Zelena Srbija”

U parku na Prozivci zasađena su stabla crvenocvetnog kestena, japanske ukrasne trešnje i piramidalnog graba …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *