Građani traže pokriveno klizalište

Potpisivanje peticije kojom se od gradskih vlasti zahteva da se pristupi rešavanju višedecnijskog problema gradskog klizališta, održano je juče od 19 do 22 časa u centru grada. Peticija je pokrenuta od strane nekolicine roditelja čija deca treniraju umetičko i rekreativno klizanje i hokej u Hokejaškom klubu “Spartak”, a za sada je prikupljeno 2.500 potpisa.

Subotica talentovanu decu, koja su ostvarila zavidne rezulate na takmičenjima u zemlji i inostranstvu u umetničkom kliznju i hokeju na ledu ima, ali dobrih uslova za treniranje nema. Kako kažu inicijatori peticije, uslovi u kojima deca treniraju nisu ni blizu odgovarajućih, a situacija iz godine u godinu ide silaznom putanjom. Građani koji su podržali peticiju kažu da Subotica ima jednu od najvećih tradicija kada je reč o zimskim sportovima i žele da podrže stvaranje boljih uslova za sve takmičare, ali i rekreativce.

Subotica je nekada imala led u trajanju od pet meseci, ali je zbog nedostatka krova na klizalištu i dotrajale opreme za hlađenje leda, spala na svega 2,5 meseca, kaže Uroš Milovanović, jedan od inicijatora peticije. Od gradskih vlasti traže da se izgradi nova “Ledena dvorana” za potrebe sportista i građana, kako bi tokom čitave godine imali pristup ledu ili da se uloži u novu opremu za hlađenje i da se igradi krov na postojećem klizalištu.

Da je “Ledena dvorana” potrebna potvrđuje i Nataša Aleksić, članica GV zadužena za oblast sporta i omladine, ali je u ovom momentu to veliko infrastrukturno ulaganje za koje treba određeno vreme i priprema.

Potpisivanje peticije moguće je svakoga dana nakon 14 časova u klubu “Dvorištance”. Cilj je da se prikupi 3.000 potpisa, nakon čega će peticija biti prosleđena gradonačelniku, Pokrajini, Republici i pojedinim fondacijama.