понедељак , 8 августа 2022
Naslovna / Društvo / Građani traže pokriveno klizalište

Građani traže pokriveno klizalište

Potpisivanje peticije kojom se od gradskih vlasti zahteva da se pristupi rešavanju višedecnijskog problema gradskog klizališta, održano je juče od 19 do 22 časa u centru grada. Peticija je pokrenuta od strane nekolicine roditelja čija deca treniraju umetičko i rekreativno klizanje i hokej u Hokejaškom klubu “Spartak”, a za sada je prikupljeno 2.500 potpisa.

Subotica talentovanu decu, koja su ostvarila zavidne rezulate na takmičenjima u zemlji i inostranstvu u umetničkom kliznju i hokeju na ledu ima, ali dobrih uslova za treniranje nema. Kako kažu inicijatori peticije, uslovi u kojima deca treniraju nisu ni blizu odgovarajućih, a situacija iz godine u godinu ide silaznom putanjom. Građani koji su podržali peticiju kažu da Subotica ima jednu od najvećih tradicija kada je reč o zimskim sportovima i žele da podrže stvaranje boljih uslova za sve takmičare, ali i rekreativce.

Subotica je nekada imala led u trajanju od pet meseci, ali je zbog nedostatka krova na klizalištu i dotrajale opreme za hlađenje leda, spala na svega 2,5 meseca, kaže Uroš Milovanović, jedan od inicijatora peticije. Od gradskih vlasti traže da se izgradi nova “Ledena dvorana” za potrebe sportista i građana, kako bi tokom čitave godine imali pristup ledu ili da se uloži u novu opremu za hlađenje i da se igradi krov na postojećem klizalištu.

Da je “Ledena dvorana” potrebna potvrđuje i Nataša Aleksić, članica GV zadužena za oblast sporta i omladine, ali je u ovom momentu to veliko infrastrukturno ulaganje za koje treba određeno vreme i priprema.

Potpisivanje peticije moguće je svakoga dana nakon 14 časova u klubu “Dvorištance”. Cilj je da se prikupi 3.000 potpisa, nakon čega će peticija biti prosleđena gradonačelniku, Pokrajini, Republici i pojedinim fondacijama.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Ambrozija u centru grada

Negativan primer zakorovljene površine u našoj akciji zabeležili smo iza zgrade Otvorenog univerziteta na parceli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.